Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Skrudinimas: 3 iš 5
Intensyvumas: 4 iš 5
Rūgštumas: 2 iš 5
Kartumas: 1 iš 5
Kavos pupelės: 100% Arabika Peru HB MCM EP Grade 1
Peru yra didžiausia pasaulyje sertifikuotos ekologiškos kavos eksportuotoja. Šalyje gausu įvairiausių kraštovaizdžių: nuo Amazonės džiunglių iki smėlio paplūdimių, nuo aukštų Andų kalnų iki didžiausių ežerų. Tai, žinoma, daro įtaką čia auginamos kavos skoniui. Kava į Peru buvo atvežta maždaug 1700-ųjų viduryje iš kaimyninio Ekvadoro. XX amžiaus devintojo dešimtmečio viduryje išaugo ekologiškos kavos paklausa - kava iš Peru atitiko šiuos reikalavimus. Šiuo metu šalis yra didžiausia pasaulyje sertifikuotos ekologiškos kavos eksportuotoja. Peru pagal kavos gamybą užima 11 vietą, o pagal arabikos gamybą – 5 vietą. Dažniausia kavos auginimas yra šeimos verslas, derlius nuimamas tik rankomis. Dauguma ūkininkų kavamedžius augina pavėsingose kalvose, dažniausiai 1000–1800 metrų virš jūros lygio. Tokiame aukštyje kavoje susikaupia daugiau cukrų ir rūgščių. Dėl to kavos skonis tampa sudėtingesnis.
Iš viso Peru yra 47 provincijos, 13 regionų ir 10 departamentų, tinkamų kvepiančių pupelių auginimui. Pacasmayo tapo pirmuoju ir pagrindiniu Peru kavos auginimo regionu, vėliau gamyba išplito į pietus, į Sandijos ir Karabajos regionus, plantacijos taip pat yra Peru centre, Chanchamayu, Viloc ir Huánuco slėniuose.
Peru kava yra švelnaus skonio su jaučiamu rūgštumu, iš jos gaunamas lengvo kūno, bet aromatingas gėrimas. Pupelės iš Peru dažnai naudojamos Espresso mišiniams. Peru specializuojasi arabikos gamyboje, kurioje 70 % veislės sudaro Typica, 20 % Caturra ir nedidelis dalis lieka Bourbon, Pache ir Catimo rūšims.
Peru HB MCM EP Grade 1 - MSM yra Peru kavos specifikacija, du kartus valomas aparatais. Klasifikacija HB (Hard Bean) reiškia, kad kavos augimo aukštis yra apie 1200 metrų. Subtiliai aromatingai kavai būdingas gana švelnus ir tuo pačiu sodrus riešutų skonis su gėlių užuominomis. Kava neturi beveik jokio kartumo. Espresso yra tirštas, jaučiasi pikantiškos karamelės skonis. Kava turi mažai kofeino, todėl gėrimu galėsite mėgautis tiek ryte, tiek vakare. Iš esmės tai saldi ir aromatinga kava, kaskart turinti labai panašų, tačiau niekada nepabostantį skonį. Jei mėgstate virti kavą lašeliniame kavos virimo aparate, turkiškame ibrike ar kitokiu alternatyviu būdu, grynos Peru kavos pupelės būtų puikus pasirinkimas.
Kavos pupelių kilmės šalis: Peru
- Svoris
- 900 g
- Kavos ypatybė
- Su kofeinu
- Regionas
- Peru
- Pupelių Rūšis
- Arabika
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra.