Paruošimo rekomendacijos: Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
■ labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
■ smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
■ vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
■ stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje. Supakuota naudojant apsaugines dujas.
Aromatas: ryškus, šokolado
Skonis: kakavos - tamsios karamelės
Rūgštumas: lengvas
Skrudinimas: vidutinis
Kavos pupelės: 80% Arabikos (Ethiopia Sidamo, Brazil Mogiana, Colombia Excelso) ir 20% Robustos (Robusta Vietnam) mišinys.
Ethiopia Sidamo arabikos rūšis yra auginama pietinėje šalies dalyje. Kava auganti aukštai kalnuose tradiciškai laikoma geriausia. O Etiopija Sidamo – viena iš tokių rūšių. Sidamas yra didelė vietovė derlingose Rifto slėnio aukštumose. 2004 m. Etiopijos vyriausybė užregistravo „Sidamo“ kaip prekės ženklą. Etiopijos kava rūšiuojama į klases (grade), o iš viso išskiriamos 8 klasės. Įvertinimas nustatomas pagal defektų skaičių. Tradiciškai 1 ir 2 klasėms priskiriama plaunama kava (apdorojama drėgnu būdu) ir tokios partijos paprastai yra aukščiausios kokybės ir turi stipriausią skonio potencialą. Ši rūšis paprastai neskrudinama stipriai. Vidutinis skrudinimas laikomas optimaliu ir leidžia paryškinti ir pabrėžti tai, kas yra geriausia.
Brazil Mogiana NY2 - Mogiana yra vienas iš trijų pagrindinių Brazilijos kavos auginimo regionų kartu su Sul di Minas ir Cerrado. Saldi kava yra švelnaus, subalansuoto skonio be rūgštumo su riešutų ir karamelės užuominomis. Puikus pasirinkimas Espresso kavos aparatui.
Colombia Excelso - Plantacijos, kuriose ji auginama, yra Kordiljerų kalnų šlaituose, vaizdingose Andų papėdėse. Augimo aukštis 1100-1900 metrų virš jūros lygio. Šokoladas ir vyno iš tropinių vaisių natos jaučiamos kiekviename šios kavos gurkšnyje. Ryškios kakavos užuominos, tankus kūnas su lengvu rūgštumu, didelis saldumas ir neutralus poskonis. Tai mažo kartumo, vidutinio rūgštumo ir intensyvumo kava. Colombia Excelso – minkštesnė ir rūgštesnė kava nei Supremo.
Vietnamas yra antras pagal dydį kavos pupelių tiekėjas pasaulyje, ir 97% jo kavos yra Robusta. Vietname Robusta kava daugiausia auginama Centrinėje aukštumoje, kur nedidelis vidutinis aukštis virš jūros lygio (iki 600 m) suteikia kavos pupelėms subtilesnį skonį, nei turi įprasta lygumų Robusta. Vietnamo kavos rūšis Robusta Vietnam beveik visiškai neturi rūgštumo, jai būdingas kartumas turi subtilesnį skonį, su riešutiniais atspalviais ir prieskonių užuomina. Skonis aitrus ir sodrus, su kartaus šokolado ir karamelės užuominomis. Robusta iš Vietnamo nėra stipriausia pasaulyje. Ji yra švelnesnė nei iš Indijos. Vietnamo Robusta yra daugelio Espresso blendų dalis.
Kavos pupelių kilmės šalys: Kolumbija, Brazilija, Etiopija, Vietnamas.
- Svoris
- 500 g
- Kavos ypatybė
- Su kofeinu
- Regionas
- Kolumbija
- Regionas
- Etiopija
- Regionas
- Brazilija
- Regionas
- Vietnamas
- Pupelių Rūšis
- Arabika ir Robusta
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra.