Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Skonis: citrusinis, riešutinis.
Rūgštumas: ryškus.
Kartumas: lengvas.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: Skrudintos Guatemala SHB 100% arabikos kavos pupelės iš Gvatemalos.
Maždaug 98% Gvatemalos kavos auga kitų medžių pavėsyje. Ir tai yra būtina sąlyga. Vietinis kraštovaizdis ir klimatas neleidžia auginti kavos plantacijose, kaip Brazilijoje. Manoma, kad kavą į Gvatemalą atsivežė vienuoliai 1700-ųjų viduryje. Tačiau jie atsivežė ne auginimui - tai buvo dekoratyvinis augalas jėzuitų vienuolyne Compaña de Jesús. Gerokai vėliau, 1860-aisiais atvykus imigrantams iš Europos, kuriuos Gvatemalos vyriausybė paskatino steigti plantacijas, prasidėjo kavos auginimo plėtra. Gvatemaloje yra aštuoni kavos regionai, kuriuose yra idealios sąlygos kavai auginti. Kavos plantacijos pagrinde yra 1600–2000 metrų aukštyje virš jūros lygio. Išskirtinis vietinės kavos bruožas – sodrus aromatas su subtiliomis dūmų natomis, kurį taip mėgsta gėrimo žinovai visame pasaulyje. Gvatemalos kava yra puiki natūrali Arabika.
Nepaisant santykinai mažo dydžio, Gvatemalos kavos gamybos regionai pasižymi išskirtinėmis unikaliomis savybėmis, kurioms pirmiausia daro įtaką pupelių veislės ir mikroklimatas. Sunkiai ištariamas regionas HUEHUETENANGO (angliškai vadinamas kaip „Way-way-ten-an-go“) yra bene garsiausias regionas, kuriame yra aukščiausios plantacijos šalyje, siekiančios 2000 metrų.
Priklausomai nuo jūsų asmeninių pageidavimų, patariame Gvatemalos kavą virti Cezve, Espresso aparate, French Press kavinuke, geizerio kavos virimo aparate arba Chemex (smėlio laikrodžio formos stikliniame inde su filtru).
Gvatemala SHB – kavos rūgštumas yra truputi aukštesnis už vidutinį. Malonus šokoladinis skonis su stipriai išreikštu aštrumu bei dideliu rūgštumu, jau nuo pirmo gurkšnio atrasite ryškų šokolado skonį su prieskonių ir vaisių užuominomis. Gėrimas stiprus, tirštas su ilgai išliekančiu švelniu poskoniu.
Kavos pupelių kilmės šalis: Gvatemala.
- Svoris
- 1 kg
- Kavos ypatybė
- Su kofeinu
- Regionas
- Gvatemala
- Pupelių Rūšis
- Arabika
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra.