Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Skonis: sodrus, subalansuotas, su lengva citrusine rūgštele.
Rūgštumas: Švelnus, mažiau vidutinio
Kartumas: lengvas
Skrudinimas: Vidutinis
Sudedamosios dalys: Skrudintos Brazil Yellow Bourbon 100% arabikos kavos pupelės iš Brazilijos.
Kavos pupelių kilmės šalis: Brazilija.
Brazilija yra lyderiaujanti kavą auginanti šalis. Jau 150 metų ji yra didžiausia kavos pupelių tiekėja pasaulyje.
Yellow Bourbon yra rečiausia kavos rūšis pasaulyje. Skirtingai nuo įprastų raudonų klasikinės arabikos uogų, jos uogos yra ryškiai geltonos. Dėl ypač plonos žievelės, veikiant saulės spinduliams, ši rūšis džiovinama tiesiai ant šakų. Šis metodas padeda išsaugoti visas naudingas savybes ir padaryti skonį ryškesnį. Yellow Bourbon auga Brazilijos pietryčiuose Minas Žeraiso (Minas Gerais) valstijos aukštumų plantacijose. Iš pradžių Geltonojo Burbono gimtinė buvo Jemenas, vėliau kavamedžiai buvo gabenami į Burbono salą, iš kur atkeliavo į Braziliją.
Yellow Bourbon - iš šios rūšies kavos pupelių gaminamas gėrimas išsiskiria tokiomis skonio ir aromato savybėmis, kad ekspertai vieningai pripažįsta šią rūšį viena geriausių. Ji kupina prieskonių ir riešutų aromatų, subalansuotame skonyje jaučiamos medaus natos, o kavai šiek tiek atvėsus atsiranda subtili citrusinė rūgštelė.
Yellow Bourbon apdorojimas dažniausiai yra natūralus, sausas. Galima gaminti Espresso, kaip pieno gėrimų Cappuccino ar Latte pagrindą, ruošti gėrimą French Press’u ar AeroPress’u, filtriniam užpylimui, smulkiai sumalti ir paruošti džezvoje (turkiškame ibrike) arba tiesiog puodelyje.
- Svoris
- 1 kg
- Kavos ypatybė
- Su kofeinu
- Regionas
- Brazilija
- Pupelių Rūšis
- Arabika
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra.