Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Skonis: citrusinis, vyno, gėlių, vyšnios rūgštelė.
Rūgštumas: ryškus, šiek tiek aukščiau vidutinio.
Kartumas: labai mažas.
Skrudinimas: vidutinis tamsus.
Sudedamosios dalys: Skrudintos Kenya AA 100% arabikos kavos pupelės iš Kenijos.
Kavos pupelių kilmės šalis: Kenija.
Kenija ribojasi su kavos gimtine Etiopija, o kai kuriuose regionuose yra panašių gamtinių sąlygų. Nors kava Kenijoje pradėta auginti ne daugiau nei prieš 100 metų, tačiau dabar čia auginama afrikietiška kava, kuri garsėja puikia kokybe. Skirtingai nuo Etiopijos, Kenijoje nėra laukinių kavos plantacijų. Dauguma medžių auga aukštumose, 1500–2000 m aukštyje virš jūros lygio. Vulkaninis dirvožemis suteikia kavos pupelėms rūgštingumo, būdingo aukštos kokybės arabikos pupelėms, kuris yra tikrai pastebimas, bet neerzina. Kava iš Kenijos visada pasižymi stipriu aromatu, ryškiomis vaisių, uogų natomis ir vyno poskoniu.
Visa eksportuojama kava klasifikuojama pagal dydį (grade). Žymė nurodo pupelių dydį: didelė AA, tuomet A, AB, B ir t.t. Pagrindinė eksportuojama Kenijos kava pažymėta:
AA - pailgos formos didelės pupelės, kurios garantuoja aromatingą ir labai stiprų gėrimą, tačiau turi aštrų rūgštingumą, vaisių ir uogų natas bei saldų skonį;
AB – žirnio formos pupelės. Šios smulkios, apvalios pupelės turi nuostabų, tankų, stiprų skonį, aromatą, gana aukštą rūgštingumą su vaisių ir citrusinių vaisių užuominomis.
Kenya AA arabika – viena vertingiausių ir labiausiai pasaulyje mylimų Afrikos kavos rūšių, išsiskirianti unikaliu skoniu. Puikiai tinka aktyvios dienos pradžiai. Jei ieškote aukštos kokybės kavos su įdomaus skonio profiliu, intensyvia prinokusių uogų, citrusinių vaisių rūgštele ir ilgu, maloniu poskoniu - kava iš Kenijos yra tai, ko jums reikia!
Norint visapusiškai pajusti Kenijos kavos rūšių aromatą ir skonį, rekomenduojame naudoti Aeropress, Pour Over lašelinį kavos aparatą arba Chemex.
- Svoris
- 1 kg
- Kavos ypatybė
- Su kofeinu
- Regionas
- Kenija
- Pupelių Rūšis
- Arabika
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra.